top of page

Edició d’imatges. Seleccions

Quan no es necessari treballar amb tota la imatge, podem delimitar només una part d’aquesta per facilitar la tasca; aquest procediment s’anomena selecció. A l’apartat següent veurem que una imatge pot tenir diverses capes, i que també es pot aplicar el concepte de selecció a tota una capa sencera.

 

Una selecció és un contorn tancat que podem tractar aplicant les diferents eines que el GIMP posa a la nostra disposició. Podem moure-la, copiar-la en una altra imatge i, en resum, fer-li el tractament que requereixi. Per realitzar una selecció rectangular, el·líptica o lliure.

 

Edició d’imatges. Capes

El GIMP ens proporciona una eina molt potent, el treball amb capes. Podríem dir que en una imatge és com si superposéssim diferents acetats, cadascun amb diferents  imtges, que donen com a resultat la imatge final. Com podem observar a la figura, la part amb la  quadricula ens indica transparència.

El treball amb capes es ofereix molts avantatges, ja que totes les modificacions que ees acin en una no afectaran les altres. Podem eliminar una capa, duplicar-la, canviar-ne la mida, etc.

 

En els exercissis següents també practicarem la inserció e diferents textos en una imatge

 

Textos i altres aspectes sobre capes

De vegades en l’edició d’imatges necessitem utilitzar texto. Amb el GIMP podem inloure text de dues maneres:·amb l’eina de text·mitjançant els Script-Fu per a textos.Els Sript-Fu, de fet, són uns programes- n altres editors gràfics anomenats macros-que sistematitzen diferents operacions, com ara generar imatges o fer-hi modificacions..

EDICIÓ D'IMATGES

Informàtica 4ESO G-8

© 2015 BY Max Sorribas & Pol​ Gutiérrez

bottom of page